Jurva 2004

Kausi 2004 avattiin 5-6.6 edellisvuosista poiketen Jurvan Botniaringillä. Pääsimme matkaan jo torstaina ja tarkoituksena oli testata perjantaina Taunuksella! Talvella oli tallissa hiljaista, mutta päivien valostuessa alkoi tallissakin tapahtua. Perään tehtiin tukivarsi muutoksia ja vanhat takaiskarit saivat väistyä uusien säädettävien Avonien tieltä.
Perjantaina testasimme perän jousitusta, iskareiden säätöjä ja keulan jousia ja pyöräkulmia. Kierrosajat paranivat tramaattisesti uusien jousien ja säätöjen myötä. Päivän päätteeksi perästä alkoi kuitenkin kuulumaan kolinaa ja perän avaaminen paljasti karun totuuden.Välityksen lautaspyörästä puuttui kaksi hammasta.

Varavälitys oli kyllä matkassa, mutta välitys oli pidempi. Ohjelmassa perän irroitus, välityksen vaihto, simmaus ja takaisin asennus. Aikaa kuusi tuntia. Tai sen verran siihen kului.

Lauantaina aamun katsastuksessa Taunus painoi 1334 kiloa (sääntöjen mukaan 1316kg).

Päivän ohjelmassa olivat vapaat harjoitukset ja aika-ajot. Uusi välitys osoittautui suht koht toimivaksi, vaikka yhdessä mutkassa koneen kierrokset painuivat hieman liian alas. Aika-ajoista tuloksena kuitenkin paalupaikka sunnuntain kisaan ajalla 1.21.2(kuuluttajan mukaan katurenkaiden rataennätys). Lauantai-ilta sujui poikkeuksellisen leppoisasti, kun remontit oli tehty jo edellisenä iltana ja ehdimme jopa kuuntelemaan varikolla soittanutta The Ganister bändiä.

Sunnuntain kisaan lähdettiin Taunuksen johdolla. Eka startti onnistui ihan hyvin ja Taunus oli kilpailun kärjessä. Kuudennella kierroksella renkaat alkoivat olla jo parhaan pitonsa menettäneet ja Lahden Volvo pääsi ohittamaan. Maaliin ajettiin Volvon johdolla ja Taunus toisena. Kolmanneksi ajoi  Vehviläinen Volvollaan. Kisan nopein aika (1.21.15) kirjattiin Tommille ja toiseenkin lähtöön Taunus lähti keulilta.

Toisen lähdön startti ei onnistunut ihan odotusten mukaisesti ja Tommi putosi hetkeksi neljänneksi, mutta jo ensimmäisellä kierroksella nousi toiselle tilalle. Renkaat alkoivat tällä kertaa toimia vasta kisan loppupuolella (nopein kierros nro.7.) ja Jyrki Lahti mustalla Volvollaan oli ehtinyt sen verran kauas karkuun, ettei Tommi saanut enää ajettua etumatkaa kiinni. Tuloksena toinen sija.

Jurvaan lähdettiin hakemaan voittoa, mutta tuloksena oli kaksi toista sijaa. Ei huonosti, mutta hieman jäi parannettavaa. Taunukseen saatiin lisää vauhtia perjantain aikana toista sekuntia ja siintä johtuen usko vanhan katupelin kilpailukykyyn nousi entisestään. Seuraavaan kisaan pitäisi moottorista saada hieman lisää tehoa irti, ainakin alakierroksille, niin josko sitten vauhti riittäisi voittoon asti.