Virtasalmi 2002

Kauden 2002 avauskilpailu ajettiin Virtasalmen moottoriradalla 8-9.6.2002. Lähdimme matkaan perjantaina hyvissä ajoin, jotta saimme mahdollisuuden testata talven aikana tehtyjä muutoksia. Taunuksen etupää koki täysremontin, takajarrut oli vaihdettu isompiin ja uudet renkaat hieman korkeammalla profiililla. Kone oli saanut olla rauhassa koska mitään muutostarvetta ei ollut.
Muutaman testikierroksen perusteella totesimme renkaat ja etupään toimiviksi, mutta jarruissa oli hieman moittimista, koska petali painui mutkan jälkeen pohjaan, mutta vauhti ei juurikaan hiljentynyt. Laitoimme Alconin mäntien taakse jouset, mutta sekään ei poistanut ongelmaa.
Lauantaina aamun harjoitusajoissa yritimme ratkaista jarruongelmaa, mutta turhaan. Aika-ajoissa tavoite oli ajaa kierrosaika jotta pääsy kisaa varmistuu ja siiinä Tommi onnistui ihan hienosti tuloksena viides lähtöruutu sunnuntain ensimmäiseen kilpailuun.
Iltapuhteena purimme auton jarrut muutamaan kertaan ja varikkotelttamme muistutti Lappisimulaattoria, kun valot oli päällä yötä myöden ja itikat söivät mekaanikko poloja säälimättä. Viimein jarrupolkimen painumiseen löytyi syy, mutta syy ei ollutkaan etupäässä vaan takana. Vetoakselin taipuminen aiheutti jarrusylintereiden sisään painumisen.
Sunnuntaille päätimme ottaa takajarrut pois käytöstä ensimmäiseen starttiin. Näin voitiin saada hieman ajettavampi auto kilpailuun. Startti meni ihan hyvin ja Tommi oli hyvin vauhdissa mukana, kunnes etujarrut kuumenivat liikaa eivätkä enää pitäneet. Mutkasta pitkäksi ja etupuskuri taittui alle. Onneksi matka jatkui ja puskuri raahautui keulassa mukana. Äänet jarrutuksissa eivät olleet kyllä mukavimpia. Vauhtia himmaillen sijoitus kolmas luokassa.
Toiseen starttiin jouduttiin öljylauhdutin ottamaan pois, koska etusiipi oli vääntänyt lauhduttimen rikki. Takajarrutkin tarvittiin, jotta olisi mahdollista ajaa edes hieman kovaa. Lappeenrannasta tuodut kaksimäntäiset satulat sovitettiin autoon ja hyvin ehdittiin toiseen starttiin. Lähtöpaikkana oli kolmas ruutu ensimmäisen startin aikojen perusteella.
Jarrut toimivat hieman paremmin ja Taunus kiihdytti suorallekkin ihan kiitettävää vauhtia. Liputushässäkän ja uusinta startin jälkeen sijoitus oli toinen luokassaan. Huomattavasti parempi pistepotti, kuin vuosi sitten avauskilpailuista.
Hieman muutoksia voimansiirtoon ja takajarruihin, niin paketti alkaa uhkua menohaluja.

Kisakuvat tulossa piakkoin.


Takaisin Back

© Copyright Kaarna Racing