Make your own free website on Tripod.com
Kemora 2004

Kesän toinen kilpailuviikonloppu oli 17-18.7 Kemoran moottoriradalla Vetelissä. Matkaan päästiin taas ajoissa, eli heti puolenyön jälkeen perjantaina. Tarkoitus oli testata perjantai päivä. Ja toki ajamaan päästiinkin, mutta ensin piti hitsata pakosarjasta löytynyt hiushalkeama kuntoon.

 

Taunus oli ollut kuljetusauton kontissa Jurvan kisan jälkeen, eikä autolle tehty mitään sitten edelliskisan. Testiajot sujuivat hyvin, vaikka moottori vaivasi tehottomuus ala- ja keskikierrosalueella. Keulan jousitusta muutettiin pehmeämmäksi ja se toi paremman ajettavuuden hitaissa mutkissa.

Lauantaina ilma oli aurinkoinen ja lämmin. Aamupäivällä ajettiin kahdet vapaat harjoitukset ja iltapäivällä aika-ajot.

Autoja oli saapunut kilpailupaikalle todella paljon.

Aika-ajoissa ajan sai 24 autoa.

 

 

 

 

 

Tommi ajoi nopeimman kierroksensa (1:22.57) aika-ajossa heti ensimmäisellä nopeallaan ja oli pitkään toisena Niemisen jälkeen. Juuri ennen session loppua sai Lahti kuitenkin puristettua kymmenyksen nopeamman ajan, joten Taunus starttasi kolmannesta lähtöruudusta.


Illalla huomattiin pakosarjan murtuneen uudelleen ja koko sarja jouduttiin irroittamaan ja hitsaamaan kuntoon.

Samalla todettiin että, hukkaportti oli vioittunut. Se vaihdettiin uuteen ja samalla löytyi osasyy koko viikonlopun vaivanneeseen vetojen puutteeseen.

Sunnuntai oli myös lämmin ja aurinkoinen, joten kuski päätti parantaa tuuletusta kabiinissa. Oli kuulema kuuma. Tulopuolelle lisättiin syöttöä ja poistopuolella isommat pakokanavat.

 

 

 

 

 

 

 

 

Autot ensimmäisen lähdön järjestymisessä.

 

Kemoran lyhyt lähtösuora oli tupaten täynnä ennen starttia. Tommi sai ok lähdön Niemisen perään ja oli ensimmäiset kierrokset toisena. Lahden kisa päättyi toisella kierroksella , kun auto pomppasi kanttarista, ajautui ulos radalta ja pyörähti katolleen. Peltonen ja Viitala tulivat kovaa takaa eikä tehoanemiasta kärsivällä Taunuksella päässyt edes suorilla kuittaamaan. Maaliin Tommi tuli neljäntenä. Lähtöruutu seuraavaan starttiin oli myös neljäs.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toisen lähdön tavoite oli säilyttää moottori ehjänä ja saada mahdollisimman paljon pisteitä. Siinä onnistuttiinkin, kun Tommi tuli neljäntenä maaliin. Kisan alussa oli taistelua kolmannesta sijasta, mutta cossun hummat olivat muutaman kierroksen jälkeen laitumella, eikä suorilla riittänyt enää nopeutta. Peltonen pääsi opelillaan ohittamaan.

Viikonlopun saldo oli siis kaksi neljättä sijaa ja todennäköinen koneremppa. Auto pitää siis ottaa pois kontista ennen Ahveniston Grand Racea ja tutkia missä vika.


Takaisin Back

© Copyright Kaarna Racing