Kemora 2001

Virtasalmen moottoririkon jälkeen riitti taas pitkiä päiviä pajalla. Juuri edeltävänä iltana ennen lähtöä Kemoraan, kone saatiin kasaan ja savut koneesta. Minuutin käytön jälkeen auto Volvon lavalle ja kohti Kemoraa. Viikonloppu oli lämmin, kuin vaan Suomen suvi voi olla ja se tiesi painavalla autolla renkaitten kanssa ongelmia. Lauantain aika-ajoissa taas vain muutama kierros, kunnes radalla oli niin paljon öljyä, ettei etenemisestä tullut enää mitään. Datsunilla tuli tunnit täyteen. Toinen sija ei kuitenkaan ollut huono sijoitus. Huolestuttavinta oli lähinnä se, ettei laikkakonelle ollut vielä löytynyt käyttöä.
Sunnuntain ensimmäinen kilpailu alkoi hyvin. Lähtökiihdytyksestä kärkeen. Taunus kulki hienosti, kunnes kierroksella viisi auto alkoi antamaan merkkejä viasta. Kierroksella kuusi moottori sammui lopullisesti ja viaksi paljastui rikkoontunut pyörintäanturi.
Toiseen kilpailulähtöön lähdettiin edellisen lähdön nopeimpien kierrosaikojen perusteella, eli Taunus oli lähtöruudussa kaksi. Pekka Hietala sai torvi-Camarollaan loistavan lähdön ja ampaisi kärkeen saaden Taunuksen ja Pösön peräänsä. Mutkaosuudella Taunus ja Pösö ohittivat Camaron ja painelivat omia vauhtejaan muilta karkuun. Tasainen kilpailu sai Tommin kannalta, ei niin hyvän lopun, kun viimeisessä mutkassa, Mika Viitala pääsi Pösöllään kuittaamaan sisäkautta. Lämmin keli oli "sulattanut" renkaat alle ja pito ei ollut enää paras mahdollinen. Kauden avauspisteet kuitenkin plakkariin ja kilpailun nopein kierrosaika. Se tietää hyvää Ahveniston kisaa ajatellen. Ja kun Taunuksessa ei ilmennyt mitään vikaa, niin pitää vaan koputtaa puuta, ettei se koidu kohtaloksi seuraavissa kisoissa.

"Kyllä foorti kestää"

Kisakuvat tulossa piakkoin.


Takaisin Back

© Copyright Kaarna Racing