Jurva 2002

Jurvan Botniaringillä ajettiin kauden toinen kisaviikonloppu ja osakilpailut 3 ja 4.

Kisapaikalle saavuimme perjantai iltana ja voin vain todeta, että Lappeenrannasta on pitkä matka Jurvaan. Leirin pystytyksen jälkeen alkoi remontin korjuu, koska takajarruja ei oltu saatu vieläkään mieleiseen kuntoon. Uusi lukko ja vetokselit oli saatu asennettua, mutta laakerointia ei oltu ehditty muuttaa paremmin toimivaksi, eli vetoakseleiden notkumisesta ei oltu päästy kokonaan eroon.

Lauantain vapaat harjoitukset kertoivat karun totuuden. Jarrujen pumppaaminen jatkui. Alusta tuntui myös kaipaavan hieman muutoksia, niinpä vaihdoimme eteen jäykemmät jouset, joka vaikutti tuovan rauhallisuutta keulan toimintaan. Painiskelu oikean taka-akselin kanssa jatkui. Vetoakselin pultti löystyi jo parin kierroksen ajon jälkeen, mikä sai mekaanikot ja kuskin mietteliääksi. Kisaan ei uskaltaisi moisella riskillä lähteä.

Aika-ajoissa saatiin ajettua muutama kierros, mutta radan ollessa öljyinen ei täysipainoisesta suorituksesta voi oikein puhua. Sessio keskeytettiin hetkeksi, kun Tschokkisen Camarosta irtosi takapyörä vetoakselin petettyä ja kuljettajasta tuli välittömästi matkustaja. Onneksi suuremmilta vahingoilta vältyttiin. Aika-ajoista tuloksena toinen sija. Vetoakselin pultin löystyminen vaivasi edelleen.

Aika-ajojen jälkeen alkoi entistäkin kuumeisempi miettiminen, että mistä moinen pultin löystyminen voisi johtua. Pyörän napaa käytiin sorvaamassa Kurikassa paikallisessa koneistamossa, josta kiitos paikan Isännälle. Illalla ehdimme ajaa vielä muutaman kierroksen, mutta sama vaiva esiintyi edelleen. Lopulta tulimme siihen tulokseen, että ei ole muuta vaihtoehtoa, kuin vaihtaa varaperä alle ja pumppailla jarrua mutkiin. Varaperässä oli ohuemmat vetoakselit, eli notkuminen vain lisääntyisi. Aamun tunneille venähtänyt asennussessio antoi takeen siintä, ettei Sunnuntaina tarvinnut kuin kaataa bensaa tankkiin.

Sunnuntai päivänä keli oli kuurosateinen, eli oli odotettavissa märkää tai kosteaa keliä. Aamun lämmittelyssä todettiin ettei jarrut olleet parhaassa tikissä, mutta niillä oli kuitenkin mahdollisuus viedä kilpailu läpi. Ensimmäiseen kisaan lähdettiin poutakelissä, mutta kun autot olivat lämmittelykierroksella alkoi sade. Lähtö oli oletettu. Taunus jäi sutimaan lähtöruutuun, mutta pääsi matkaan lopulta. Viitalan pösö pääsi vetämään hiukka etumatkaa, eli hommaksi jäi varmistella kakkossija. Hienosti Tommi siinä onnistuikin, vaikka ajo oli välillä melkoisen näyttävää tappisladia. Maaliin siis kakkosena ja kuin sovittuna sade loppui, kun kilpailu oli saatu ajettua.
Toiseen starttiin kaadettiin bensaa tankkiin ja keitettiin kahvit, eli suunnitelma toimi ainakin siinä suhteessa, ettei remonttia tarvinnut tehdä. Toiseen kilpailuun toisesta lähtöruudusta. Lähdössä Taunus jäi taas hieman sutimaan lähtöruutuun, mutta jo heti seuraavalla suoralla pääsi kolmanneksi ohittaen Niemisen Bemarin. Viitala ja Hållfast ajoivat edellä karkuun, mutta Tommilla oli täysi tekeminen pitää Nieminen takanaan, koska jarrutus piti aloittaa puolet kauempaa, kun takaa tulevan. Käytiin tiukka kamppailu toisesta sijasta, kun Nieminen pääsi muutaman kerran ohitse ensimmäisessä mutkassa, mutta Tommi kuittasi heti suoralla takaisin ohi. Näyttävää kilvanajoa, jossa pienellä lipsahduksella olisi ollut suuri vaikutus. Lopputulos miellytti ainakin Kaarna Racing tiimiä, koska Tommi sai pidettyä Bemarin takanaan ruutulipulle asti.

Hieman on taas projektia ennen Ahveniston kisaa, mutta kai se on niin, että jos haluaa ajaa kovaa, pitää myös remonttia tehä. Vai hä! Kisakuvia on muuten turha odotella tästä kilpailusta, koska kamerat jäi valitettavasti kotiin.


Takaisin Back

© Copyright Kaarna Racing