Alastaro 2004

Kauden viimeinen kilpailu ajettiin Alastarossa 11.9.2004. Kilpailu oli perinteinen 15. kierroksen endurance ja aika-ajot saman päivän aamuna.
Taunus oli saanut uudet valot keulalle sitten Ahveniston kolaroinnin.

Aamun vapaissa harjoituksissa todettiin vaihdelaatikko toimintakuntoiseksi ja välityksen sopimattomuus Alastaron radalle. Vaihteenvaihtoja tuli liikaa, kun hitaimmissa kohdissa joutui vaihtamaan kakkoselle. Koneen kaikki tehotkaan eivät tuntuneet olevan paikalla.

Aika-ajoissa ensimmäisellä nopealla ja nopeimmaksi jäänellä kierroksella Tommi kävi hieman kanttarin päällä ja perän ilmanohjauspelti repsahti osittain irti. Sen ei kuitenkaan haitannut menoa ja kisaan kyseinen pelti poistettiin kokonaan.

Sijoitus aika-ajoissa oli viides.

Kisan startti ensimmäinen startti sujui kohtalaisesti, mutta ensimmäisessä mutkassa syntyi taas romua liiankin kanssa. Peltonen osui Niemiseen, joka pyörähti jääden hiekalle jumiin, mutta punaiset liput heiluivat kisan keskeytyksen merkiksi ja Bemari hinattiin takaisin radalle. Varikolla ehti jo hetken nousta toivo mestaruudesta. Toinen startti sujui sitten paremmin ja kisaa päästiin ajamaan tosissaan. Nieminen meni menojaan ja Tommi ajeli neljäntenä kunnes Rafu ohitti suurten suosionosoitusten saattelemana. Maaliin Tommi tuli viidentenä, eikä kisassa ollut mitään tramaattista.

Lähtö video ja pari muuta videon pätkää avi-tiedostoina.

video1
video2
video3

Kisan jälkeen tuli sitten vaurio, kun kyydityssessiota oltiin aloittelemassa. Painekotelo halkesi liitoksistaan. Ajot oli sitä myöden ajettu.

Kokonaiskilpailussa tuli toistamiseen toinen sija. Tanarin vauhti oli hyvää alkukaudesta, mutta johtuiko välityksen vaihdosta, moottoririkosta vai mistä, lievä taantuminen kauden loppua kohti. Ensi kaudelle lisää tehoa, varsinkin alakierroksille tai sitten kokonaan uusi kilpa-auto. Todennäköisesti uusi kilpuri.


Takaisinnn Back

© Copyright Kaarna Racing