Alastaro 2002

Klikkaamalla kuvaa, saat isomman kuvan.

Click on the thumbnail to display a larger picture

Alastaro Alastaro Alastaro Alastaro Alastaro
Alastaro Alastaro

Kauden päätöskilpailu ajettiin 14.9 Alastaron moottoriradalla. Lauantai päivä valkeni aurinkoisena, mutta koleana. Taunukseen oli Ahveniston kisan jälkeen tehty peltitöitä ja takavanteet olivat uudet. Tekniikkaan ei ollut tullut muutoksia. Aamun ensimmäiset harjoitukset ajettiin aurinkoisessa säässä, vaikka pohjoisesta puhallellut tuuli piti lämpötilan matalana, eli renkaitten lämpeneminen ei ollut toivotun mukaista. Tommi keskittyi jarrubalanssin hakemiseen. Aika-ajoihin rengas- ja ahtopaineita nostettiin, mutta ahtopaineen nostamisesta ei tuntunut olevan suurempaa hyötyä, kun renkaista oli kadonnut paras pito jo kauden edellisissä kilpailuissa, eli melkoista liukastelua oli. Sijoituksena viidenneksi paras aika.
Aika-ajojen jälkeen taivaalta alkoi tippumaan vettä, mutta sade osoittautui lyhyeksi kuuroksi, eli kilpailut ajettiin 15 kierroksen kisoina. Rata oli kuitenkin kostea vielä kilpailun aikanakin. Tommi sai hyvän lähdön viitosruudusta ja ampaisi liikkeelle, mutta ei läheskään Buickin vauhdilla joka sai loistavan lähdön. Ensimmäiseen mutkaan mentiin porukalla rintarinnan ja tällä kertaa sovinnolla, tai ainakin ilman kolarointia. Kärjessä menivät kasit Hållfast ja Tschokkinen, Viitala pösöllä kolmantena ja Tommi Taunuksella neljäntenä. Ensimmäisellä kierroksella lemminkäisen mutkaan tultaessa kävi toteen se jota Tommi oli jo aamulla ehtinyt valitella, eli vaihdelaatikosta hävisi nelosvaihde. Nelosen synkrot olivat pitäneet meteliä jo aamusta, mutta nyt puuttui koko vaihde. Vauhti hiipui sen verran, että sijoitus tippui muutaman sijan, mutta Tommi koitti sinnitellä kovasti siihen asti kunnes kolmonenkin katosi. Silloin oli parempi jättää leikki kesken ja julistaa kausi päättyneeksi. Tilille kirjattiin kauden ensimmäinen keskeytys, joka oli pettymys, koska sää olisi ollut suosiollinen turbolle ja kostea rata tasoitti hieman eroja kevyempiin autoihin.
Kauden saldo oli siis kolme kakkossijaa, kolme kolmossijaa ja yksi keskeytys. Kokonaiskilpailussa sijoitus oli kolmas mikä on hyvä, mutta alkukauden ongelmat verottivat sen verran, että parempaankin olisi ollut mahdollisuus. Ensimmäinen voitto jäi vielä odottamaantuloaan, mutta palkintopalli tuli tutuksi. Ensikauteen on hyvä lähteä, kun jarrut ja kone on todettu toimiviksi. Ja jos päästään vielä testaamaankin ensi kaudella, niin johan alkaa Taunuksen nopeus lisääntyä. Tällä kaudella oli testiohjelma jäissä.
Kiitoksia kaikille kaudesta ja polttakaa valoja tallissa talven aikana, niin ainakin luulevat, että on töitä tehty.


Takaisin Back

© Copyright Kaarna Racing