Ahvenisto 2002


Klikkaamalla kuvaa, saat isomman kuvan.

Click on the thumbnail to display a larger picture.

17-18.8.2002 Ajettiin Hämeenlinnassa Ahveniston moottoriradalla Historic Grand Race 2002, joka tuttuun tapaan oli kauden suurin kilpailu. Osallistujia oli tänäkin vuonna paljon ja autoja radalla mukavasti.
Taunukseen oli saatu rakennettua vihdoinkin takalaakerointi joka toimi moitteettomasti ja Taunuksen vakio jarrusylinteri oli saanut väistyä pedalboxin tieltä. Perjantaina oli ohjelmassa auton katsastus ja leirin pystytys hommat.

Lauantaiaamu oli pilvinen, joten harjoitusajot ajettiin hiukan viileämmässä kelissä. Taunus toimi teknisesti hyvin ja ensimmäistä kertaa oli mahdollisuus keskittyä ajo-ominaisuuksien säätämiseen. Etujouset olivat vaihdettu jäykempiin sitten viime kisan, mutta harjoituksen jälkeen eteen vaihdettiin vielä astetta jäykemmät jouset, jotta keulan eläminen saataisiin vähenemään. Takalaakeri oli toiselta puolelta hieman löystynyt, joten hieman remonttiakin päästiin tekemään. Mutta ei mitään suurempia.
Aika-ajoihin mennessä pilvet olivat väistyneet ja aurinko oli ehtinyt jo lämmittää sen verran rataa, ettei aamun harjoitusten aikoihin enään päästy. Radalle valunut öljy oli osittain vaikuttamassa radan luikkauteen. Renkaitten pito alkoi heiketä heti ensimmäisestä kierroksesta lähtien, joten pienenä yllätyksenä sijoitus oli vasta viides. Yritystä oli kuitenkin riittävästi, josta kielii pikkanen ulosajo varikon kohdalla. Sunnuntain kisaa varten tehtiin vielä muutamia säätöjä, mutta muuten Taunus oli valmis kisan koitoksiin.

Sunnuntai aamu valkeni pilvettömänä ja heti aamulla oli ilma todella lämmin. Se ei tietänyt hyvää renkaitten kannalta, mutta eipähän tarvinnut varikolla palella. Aamun vapaisiin harjoituksiin muutettiin hieman rengaspaineita, mutta ei mitään sen radikaalimpaa.
Ensimmäinen kisa sujui lähdön osalta hyvin. Taunus lähti Camaron takaa, kuin talkkari jäiseltä peltikatolta ja meni kärjessä rinta rinnan Hållfastin kanssa ensimmäiseen mutkaan. Mutkan keskiosassa Viitalan pösö osui Taunuksen takarenkaaseen, jonka seurauksena Taunus ja pösö pyörähtivät ja Niemisen bemarikin sai siipeensä. Tommin onnistui taidolla/tuurilla pyöräyttämään näyttävä 360 astetta Taunuksella ja matka jatkui suuremmitta hidastuksitta. Viitala joutui keskeyttämään kolarin vuoksi. Taunuksen takavanne oli saanu kovan tällin, jonka vuoksi ajo-ominaisuudet eivät olleet enää parhaat mahdolliset. Tommin onnistui kuitenkin ajaa lähtö luokan kolmantena maaliin.
Toiseen starttiin tuli lähtöpaikaksi seitsämäs ruutu, josta Tommi otti taas hyvän startin nousten ihan kärkikahinoihin. Suolenkillä Vaarannan Bemari pyrki Taunuksen apumiehin puolelta sisään, mutta ei päässyt. Ovi meni kuitenkin ruttuun, eli oikea kylki oli saanut kokea kovia näissä kahdessa kilpailussa. Tuloksena oli kuitenkin taas kolmas sija. Taunus oli kilpailujen jälkeen, kuin romurallissa ollut, eli luvassa oli peltitöitä ennen Alastaron viimeistä kilpailua.

Ahveniston Historic Grand Race ajettiin taas todella hienossa säässä ja autoja oli paljon. Toivottavasti yleisökin viihtyi. Varikolla ainakin viihtyi.


Takaisin Back

© Copyright Kaarna Racing